Fjällaktiv Lappland
ensv

Sarek Retreat Yoga hike

En yogavandring norr om polcirkeln

Fjällvandring i sig är en avkopplande meditativ aktivitet som verkar stärkande både för din kropp och själ. Kombinerat med återhämtande yoga och aktiv meditation under ledning av en certifierad yoga terapeut vill vi stärka din relation till naturen. Vandringen tar dig med på en unik fjällresa längs gränsen till Sareks nationalpark där vi bor enkelt och övernattar i mysiga fjällstugor. Vi bjuder in dig till en vecka av naturlig mental vila, långt ifrån vardagens stress och digitala medier.

Sareks nationalpark är en del av världsarvet Laponia där samer och deras renar har färdats i tusentals år. Samerna har en mycket stark relation till naturen och behandlar den med respekt. De säger att vi bara lånar naturen från framtida generationer och att vi alltid ska lämna tillbaka den i samma skick som vi funnit det.

Det här vandringen är för dig som…
… letar efter en yogisk upplevelse i kombination med vandringens helande kraft. Du bör kunna vandra mellan 10-20 kilometer per dag i terräng med måttliga höjdskillnader och med en ryggsäck på ca 10-12 kg. Du behöver inga tidigare erfarenheter från yoga eller meditation utan kan anpassa klasserna till din nivå.

Maten
Fjällaktiv Lappland värdesätter näringsrik mat från naturliga råvaror och lägger ner mycket arbete på att förbereda menyer för turer och expeditioner. En typisk dag börjar med en ordentlig fjällfrukost och på kvällen lagar vi middag tillsammans. På den här yogiska vandringen kommer vi att bjuda på vegansk mat där du som vill har möjlighet att lägga till kött och mejeriprodukter. Så länge vädret tillåter kommer vi att ha en längre paus under dagen för att inta en lättare lunch och få ny energi. Vi kommer att bära med oss mat för max tre dagar och proviantera i fjällstugorna. Turen avslutas med tre-rätters middag och frukostbuffé i Saltoluokta fjällstations restaurang.
Glöm inte att meddela oss om du har några allergier eller matpreferenser så lovar vi att göra vårt bästa föra att tillgodose era behov.

Boendet
På vår tur över fjället bor vi i fjällstugor. Det finns ingen elektricitet eller rinnande vatten i stugorna och vi hjälps alla åt med de dagliga arbetsuppgifterna. En dag kanske du är vattenbäraren och en annan ansvarig för att hacka grönsaker till middagen.
Även om stugorna är enkla finns där både värme, sängar, filtar och allt vi behöver för att äta och laga mat. Dasset ligger ofta inom 100 meter från stugan.
Den sista dagen av turen kommer vi att bo på vandrarhem där du delar rum med andra deltagare i gruppen. Du kommer naturligtvis att ha tillgång till både vattentoaletter och duschar.
Låt oss veta om du vill uppgradera din vistelse på vandrarhemmet till ett dubbel eller enkelrum.

Guider och yoga terapeuter
Våra guider är alla utbildade i första hjälpen och ha en god kunskap om det område de guidar i. Guiderna är certifierade eller har på annat sätt visade oss att de lever upp till samma standard eller högre.
Den här vandringen genomförs i samarbete med Sacred Spine Yoga Therapy och yogan och meditationen kommer att ledas av en av deras certifierade yoga terapeuter.

Att resa hit
Er aktivitet startar i Jokkmokk och avslutas i Kebnats. På vår hemsida finns mer information om hur du tar dig hit. http://fjallaktiv.com/hitta-hit/
För en extra kostnad kan vi organisera hämtning och lämning på Luleå och Gällivare flygplatser. 

Försäkringar
Vi rekommenderar att du kontrollerar att du har en giltig försäkring för aktiviteter i fjällmiljö.

Bra att veta:
På grund av väderförhållanden kan vi tvingas justera den planerade rutten och programmet.

Få tips om hur du klär dig och packar inför Laponia weekend:

Turfakta:

Pris: 14 995 kr
Datum: 13-19 augusti 2017
Samling: Jokkmokk (Hitta hit)
Avslut: Saltoluokta fjällstation
Gruppstorlek: 8-14 st
Status: Välkommen att boka ditt äventyr

I priset ingår:

  • professionella guider
  • logi 6 nätter i flerbäddsrum
  • helpension
  • lokala transporter
  • guidad visning på Ájtte fjäll- och samemuseum
  • säkerhetsutrustning

Program Laponia weekend >>
Packlista Laponia weekend >>

BOKA HÄR