Fjällaktiv Lappland
ensv

Sarek light

 

Lär dig vintertälta på fjället

Sarek light är en pedagogisk tur där vi förbereder dig för framtida vinterexpeditioner. Du kommer att bli guidad till det bästa sättet att överleva arktiska vinterförhållanden såsom snöstormar och temperaturer under -20 ° C. De djupa dalarna och höga topparna i nationalparken skapar en perfekt miljö där naturen tillsammans med din instruktör kommer att lära dig hur man navigerar, bygger säkra läger och håller sig varm hela natten. Under fyra dagar och tre nätter kommer du att få en glimt av vad Sarek har att erbjuda.

I Sareks nationalpark hittar du få spår av dagens moderna samhälle. Imponerande U-formade dalar skapade av glaciärer under miljontals år är fortfarande täckta av metervis med snö från november till slutet av maj. Här vistas rävar, järvar och älgar som alla hittat ett sätt att överleva i detta karga och öppna landskap.

Det här kursen är för dig som…
… vill utveckla dina friluftsfärdigheter och lära dig att tälta och färdas i arktiskt klimat. Du bör redan vara bekant med någon form av skidåkning och ha tidigare erfarenhet från tältning på sommaren.

Maten
Fjällaktiv Lappland värdesätter näringsrik mat från naturliga råvaror och lägger ner mycket arbete på att förbereda menyer för turer och expeditioner. En typisk dag börjar med en ordentlig fjällfrukost och på kvällen lagar vi middag tillsammans. Våra middagar är inspirerade av lokal mat från det samiska köket kombinerat med svensk husmanskost. Så länge vädret tillåter kommer vi att ha en längre paus under dagen för att inta en lättare lunch och få ny energi.
Glöm inte att meddela oss om du har några allergier eller matpreferenser så lovar vi att göra vårt bästa föra att tillgodose era behov.

Boendet
På vår tur över fjället bor vi i tält. Tälten håller hög standard och tål hårt väder med snö och kraftiga vindar. Du delar ett 2- eller 3-manna tält med en annan turmedlem och tillsammans är ni ansvarig för att bära och sätta upp tältet. Första kvällen delar vi med oss av tips på var och hur ni sätter upp tälten. Det finns inga dass i Sarek nationalpark men naturen bjuder på många coola toalettplatser, ofta med vacker utsikt och goda chanser till Norrsken. Vi tillhandahåller sovsäckar för vintertemperaturer och dubbla liggunderlag som håller dig varm hela natten.
Första natten övernattar vi i fjällstuga. Det finns ingen elektricitet eller rinnande vatten i stugorna och vi hjälps alla åt med de dagliga arbetsuppgifterna. Du kanske får i uppgift att vara vattenbäraren eller ansvarig för att hacka grönsaker till middagen.
Även om stugorna är enkla finns där både värme, sängar, filtar och allt vi behöver för att äta och laga mat.
Den sista dagen av turen kommer vi att bo på vandrarhem där du delar rum med andra deltagare i gruppen. Du kommer naturligtvis att ha tillgång till både vattentoaletter och duschar.
Låt oss veta om du vill uppgradera din vistelse på vandrarhemmet till ett dubbel eller enkelrum.

Guider and support-team
Våra guider är alla utbildade i första hjälpen och ha en god kunskap om det område de guidar i. Guiderna är certifierade eller har på annat sätt visade oss att de lever upp till samma standard eller högre.
Den här turen startar och slutar med skotertransfer som tar oss till och från nationalparken. I Sarek nationalpark kommer vi att vara på vår egen men har regelbunden kontakt med vårt support-team via satellittelefon för att få uppdaterad information om kommande väder mm.

Att resa hit
Er aktivitet startar och slutar i Gällivare. På vår hemsida finns mer information om hur du tar dig hit. http://fjallaktiv.com/hitta-hit/
För en extra kostnad kan vi organisera hämtning och lämning på Luleå och Gällivare flygplatser. 

Försäkringar
Vi rekommenderar att du kontrollerar att du har en giltig försäkring för aktiviteter i fjällmiljö.

Bra att veta:
På grund av väder- och snöförhållanden kan vi tvingas justera den planerade rutten och programmet.

Turen genomförs i samarbete med:
Outdoor Lapland

Läs blogginlägg om aktiviteten
Konsten att vintertälta

Få tips om hur du klär dig inför Sarek light:

Här kan du titta på fler vintertips.

Turfakta:

Pris: 12950
Datum: 5-10 mars 2017
Samling: Gällivare (Hitta hit)
Avslut: Gällivare
Gruppstorlek: 6-10 st
Status: Garanterad avgång

I priset ingår:

  • professionella guider
  • logi 2 nätter i flerbäddsrum och 3 nätter i tält.
  • lägerutrustning
  • skidpaket och del i pulka
  • helpension med lokal mat lagad från grunden
  • lokala transporter
  • säkerhetsutrustning

Program Sarek Light >>
Packlista Sarek Light >>

BOKA HÄR