Fjällaktiv Lappland
ensv

Företaget

foretaget_vinter

Fjällaktiv Lappland som ägs och drivs av Mirja Andersson är ett litet företaget i Gällivare kommun strax norr om Polcirkeln. Vi arbetar med att erbjuda naturnära vandrings- och skidupplevelser i Lapplandsfjällen. I de områdena vi besöker är trycket från turismen ännu inte så stort och vi kan därför ofta ensamma njuta av norrsken, midnattsol och vackra vyer. Visst har vi världens bästa arbetsplats?

Fjällaktiv Lappland värnar om den natur och kultur som finns i Lappland. Vi är stolta medlemmar i både Ekoturismföreningen och den amerikanska organisationen Leave no trace. Detta genomsyrar hela vår verksamhet, från e-fakturor till ekologisk utrustning.

Maten är också viktig för oss. Vi eftersträvar att använda mer och mer ekologiska varor och försöker minska vår användning av varor med långa innehållsförteckningar. I Lappland finns också många lokala delikatesser och så många av dem som möjligt följer alltid med på våra turer.

Vi tycker att det är viktigt att våra gäster vår uppleva våra vackra fjäll på ett säkert sätt och värdesätter därför små grupper och kunniga guider. Alla guider vi samarbetar med är utbildade i friluftsanpassad sjukvård och har god kännedom om området de guidar i. Alla guider är också utbildade enligt fjällsäkerhetsrådets norm för Fjälledare eller har på annat sätt visat att de lever upp till samma krav.

Titta runt bland våra aktiviteter och kontakta oss om du har några frågor eller kommentarer.

Kontaktuppgifter

Fjällaktiv Lappland
Rajdvägen 28
982 36 Gällivare
E-mail: info@fjallaktiv.se
Telefon: 070-547 97 10
Bankgiro: 824-3503
Kontaktperson: Mirja Andersson