Fjällaktiv Lappland
ensv

Nationalparkstur Vinter

 

Upptäck världsarvet Laponia

På den här skidturen besöker vi Sveriges mest skyddade fjällområde, en plats där tre av våra största nationalparker möts upp. Vi skidar från stuga till stuga och tar god tid på oss att göra dagsturer och utforska det omgivande landskapet. Eftersom det mesta av maten redan har levererats till stugorna kan vi resa lätt och riktigt njuta detta snöiga landskap. April är en tid på året med varmare dagstemperaturer och kalla nätter som hindrar snön att smälta. Detta är den perfekta årstiden att utforska fjällen.

Det här är platsen där de spetsiga topparna i Sareks nationalpark möter Padjelantas högplatåer. Under århundraden har det samiska folket bott och arbetat i området och följt sina renars vandring mellan sommar- och vinterland. Sedan 1996 skyddas marken och dess unika kombination av natur och kultur av UNESCO som en del av världsarvet Laponia.

Det här turen är för dig som…
…vill njuta av vårvinterns långa dagar, skida med lätt packning och sova i mysiga fjällstugor. Turen kräver att du har viss skidvana och kan bära en ryggsäck på ca 10 kg men ingen tidigare erfarenhet av vinterfjäll.

OBS Under helgen 7-8 april kommer SJ genomföra ett banarbete i höjd med Umeå varför tåget anländer Gällivare efter att bussen mot Ritsem har avgått. Vi planerar att organisera en minibuss som kommer möta upp vid tågstationen och köra till Ritsem. Priset kommer bli motsvarande en bussbiljett och istället för lunch i Ritsem kommer vi att bjuda på något enklare att äta när vi hämtar i Gällivare. Om ni har några frågor om detta så maila oss på info@fjallaktiv.se. Detta gäller endast turen som startar 8 april.

Maten
Fjällaktiv Lappland värdesätter näringsrik mat från naturliga råvaror och lägger ner mycket arbete på att förbereda menyer för turer och expeditioner. En typisk dag börjar med en ordentlig fjällfrukost och på kvällen lagar vi middag tillsammans. Våra middagar är inspirerade av lokal mat från det samiska köket kombinerat med svensk husmanskost. Så länge vädret tillåter kommer vi att ha en längre paus under dagen för att inta en lättare lunch och få ny energi.
De mesta av maten kommer att vara levererat till fjällstugorna i förhand vilket gör våra ryggsäckar lättare. Vi kommer fortfarande bära vår lunch tillsammans med nödmat, personlig utrustning och säkerhetsutrustning.
Glöm inte att meddela oss om du har några allergier eller matpreferenser så lovar vi att göra vårt bästa föra att tillgodose era behov.

Boendet
På vår tur över fjället bor vi i fjällstugor. Det finns ingen elektricitet eller rinnande vatten i stugorna och vi hjälps alla åt med de dagliga arbetsuppgifterna. En dag kanske du är vattenbäraren och en annan ansvarig för att hacka grönsaker till middagen.
Även om stugorna är enkla finns där både värme, sängar, filtar och allt vi behöver för att äta och laga mat. Dasset ligger ofta inom 100 meter från stugan och vilket ger dig en utmärkt chans att spana efter norrskenet J
Den sista dagen av turen kommer vi att bo på vandrarhem där du delar rum med andra deltagare i gruppen. Du kommer naturligtvis att ha tillgång till både vattentoaletter och duschar.
Låt oss veta om du vill uppgradera din vistelse på vandrarhemmet till ett dubbel eller enkelrum.

Guider and support-team
Våra guider är alla utbildade i första hjälpen och ha en god kunskap om det område de guidar i. Guiderna är certifierade eller har på annat sätt visade oss att de lever upp till samma standard eller högre.
Den här turen startar och slutar med skotertransfer som tar oss till och från nationalparken. I Laponia kommer vi att vara på vår egen men har regelbunden kontakt med vårt support-team via satellittelefon för att få uppdaterad information om kommande väder mm.

Att resa hit
Er aktivitet startar i Ritsem och avslutas i Kebnats. På vår hemsida finns mer information om hur du tar dig hit. http://fjallaktiv.com/hitta-hit/
För en extra kostnad kan vi organisera hämtning och lämning på Luleå och Gällivare flygplatser. 

Försäkringar
Vi rekommenderar att du kontrollerar att du har en giltig försäkring för aktiviteter i fjällmiljö.

Bra att veta:
På grund av väder- och snöförhållanden kan vi tvingas justera den planerade rutten och programmet.

Turen genomförs i samarbete med:
Outdoor Lapland

Få tips om hur du klär dig inför Nationalparksturen vinter:

Här kan du titta på fler vintertips.

Turfakta:

Pris: 9950 kr
Datum: 8-15 april & 15-22 april 2017
Samling: Ritsem (Hitta hit)
Avslut: Saltoluokta fjällstation
Gruppstorlek: 6-12 st
Status: Inställt!

I priset ingår:

  • professionella guider
  • logi 7 nätter i flerbäddsrum.
  • helpension
  • lokala transporter
  • säkerhetsutrustning

Program Nationalparkstur vinter>>
Packlista Nationalparkstur vinter>>

BOKA HÄR