Fjällaktiv Lappland
ensv

Laponia Backcountry adventure

På skidor över Padjelantas högplatåer

Med Laponia backcountry adventure har du chansen att uppleva de öppna fjällvidderna harmoniska lugn. Vi följer naturliga färdvägar över den höga platån i Padjelanta nationalpark och passerar alldeles nära den mest avlägsna punkten i Sverige. Att få syn på spår från djur som övervintrar på den arktiska tundran är här mer sannolikt än att se andra människor. Vi övernattar i uppvärmda fjällstugor, lagar mat tillsammans på gaskök och spanar efter norrsken utanför.

Padjelanta nationalpark är den största nationalparken i Sverige och även en del av världsarvet Laponia. Den nästan 2000 km2 bjuder på ett böljande landskap som omger tre större fjällsjöar. Samerna har namngett området ”Badjelánnda” vilket betyder ”det högre landet” och i början av sommaren vandrar renarna över slätterna på väg till sommarbetesområdet.

Den här turen är för dig som…
…vill ha en aktiv vintersemester och uppleva det arktiska vinterlandskapet på skidor. Du måste vara en ganska stark skidåkare, kunna bära en ryggsäck på ca 10-15 kg och några dagar även dra en pulka med gemensam mat och utrustning. Programmet innehåller några längre dagar med sträckor över 20 km off-trail.

Maten
Fjällaktiv Lappland värdesätter näringsrik mat från naturliga råvaror och lägger ner mycket arbete på att förbereda menyer för turer och expeditioner. En typisk dag börjar med en ordentlig fjällfrukost och på kvällen lagar vi middag tillsammans. Våra middagar är inspirerade av lokal mat från det samiska köket kombinerat med svensk husmanskost. Så länge vädret tillåter kommer vi att ha en längre paus under dagen för att inta en lättare lunch och få ny energi.
Glöm inte att meddela oss om du har några allergier eller matpreferenser så lovar vi att göra vårt bästa föra att tillgodose era behov.

Boendet
På vår tur över fjället bor vi i fjällstugor. Det finns ingen elektricitet eller rinnande vatten i stugorna och vi hjälps alla åt med de dagliga arbetsuppgifterna. En dag kanske du är vattenbäraren och en annan ansvarig för att hacka grönsaker till middagen.
Även om stugorna är enkla finns där både värme, sängar, filtar och allt vi behöver för att äta och laga mat. Dasset ligger ofta inom 100 meter från stugan och vilket ger dig en utmärkt chans att spana efter norrskenet J
Den första dagen av turen kommer vi att bo på vandrarhem där du delar rum med andra deltagare i gruppen. Du kommer naturligtvis att ha tillgång till både vattentoaletter och duschar.
Låt oss veta om du vill uppgradera din vistelse på vandrarhemmet till ett dubbel eller enkelrum.

Guider and support-team
Våra guider är alla utbildade i första hjälpen och ha en god kunskap om det område de guidar i. Guiderna är certifierade eller har på annat sätt visade oss att de lever upp till samma standard eller högre.
Den här turen startar och slutar med skotertransfer som tar oss till och från nationalparken. I Padjelanta kommer vi att vara på vår egen men har regelbunden kontakt med vårt support-team via satellittelefon för att få uppdaterad information om kommande väder mm.

Att resa hit
Er aktivitet startar i Jokkmokk och avslutas i Ritsem. På vår hemsida finns mer information om hur du tar dig hit. http://fjallaktiv.com/hitta-hit/
För en extra kostnad kan vi organisera hämtning och lämning på Luleå och Gällivare flygplatser.

Försäkringar
Vi rekommenderar att du kontrollerar att du har en giltig försäkring för aktiviteter i fjällmiljö.

Bra att veta:
På grund av väder- och snöförhållanden kan vi tvingas justera den planerade rutten och programmet.

Aktiviteten arrangeras i samarbete med:
Outdoor Lapland

Klä dig rätt inför din fjälltur:

Här kan du hitta fler vintertips.

Turfakta:

Pris: 15850
Datum: 11-19 mars 2017
Samling: Jokkmokk (Hitta hit)
Avslut: Ritsem
Gruppstorlek: 6-12
Status: Du är välkommen att boka ditt äventyr

Priset inkluderar:

  • professionella guider
  • logi 7 fyra nätter i fjällstuga
  • logi 1 nätter på vandrarhem/fjällstation
  • helpension
  • lokala transporter
  • säkerhetsutrustning

Program Laponia BC>>
Packlista Laponia BC>>

BOKA HÄR