Fjällaktiv Lappland
ensv

Arctic King’s trail

En midvinterupplevelse på skidor

Arctic King’s trail tar dig genom snötäckta urskogar och över storslagna fjällvidder. Knarret från våra skidor som smidigt glider fram över snön är det ändå som stör den annars så slående tystnaden. Med lätta ryggsäckar skidar vi från stuga till stuga och utforskar porten till Sareks nationalpark. I februari är chanserna stora att få uppleva ett norrsken eller få en skymt av de stora Sarek älgarna.

Den 425 km långa Kungsleden är Sveriges mest kända led och kan färdas både på sommaren och vintern. Längs större delen av leden hittar du fjällstugor och fjällstationer där du kan njuta av värmen efter en frisk dag på fjället. Sträckan från Kvikkjokk till Saltoluokta följer i stort sett den östra gränsen till Sarek nationalpark och låter dig uppleva flera olika typer av landskap.

Den här turen är för dig som…
… vill uppleva den norrländska vintern längs Kungsleden, åka med en lätt ryggsäck och sova i mysiga fjällstugor. En snöskoter kommer att finnas tillgänglig för transport av det mesta av mat och utrustningen. Av säkerhetsskäl kommer du fortfarande att bära en ryggsäck på ca 5-7 kg med din lunch och säkerhetsutrustning. Turen kräver att du har måttliga färdigheter inom turskidåkning och kondition att åka skidor mellan 13-25 kilometer per dag.

Maten
Fjällaktiv Lappland värdesätter näringsrik mat från naturliga råvaror och lägger ner mycket arbete på att förbereda menyer för turer och expeditioner. En typisk dag börjar med en ordentlig fjällfrukost och på kvällen vi laga middag tillsammans. Våra middagar är inspirerade av lokal mat från det samiska köket kombinerat med svensk husmanskost. Så länge vädret tillåter kommer vi att ha en längre paus under dagen för att inta en lättare lunch och få ny energi.
Glöm inte att meddela oss om du har några allergier eller matpreferenser så lovar vi att göra vårt bästa föra att tillgodose era behov.

Boendet
På vår tur över fjället bor vi i fjällstugor. Det finns ingen elektricitet eller rinnande vatten i stugorna och vi hjälps alla åt med de dagliga arbetsuppgifterna. En dag kanske du är vattenbäraren och en annan ansvarig för att hugga ved till elden.
Även om stugorna är enkla finns där både värme, sängar, filtar och allt vi behöver för att äta och laga mat. Dasset ligger ofta inom 100 meter från stugan och vilket ger dig en utmärkt chans att spana efter norrskenet J
Den första och sista dagen av turen kommer vi att bo på vandrarhem där du delar rum med andra deltagare i gruppen. Du kommer naturligtvis att ha tillgång till både vattentoaletter och duschar.
Låt oss veta om du vill uppgradera din vistelse på vandrarhemmet till ett dubbel eller enkelrum.

Guider and support-team
Våra guider är alla utbildade i första hjälpen och ha en god kunskap om det område de guidar i. Guiderna är certifierade eller har på annat sätt visade oss att de lever upp till samma standard eller högre.
Denna tur kommer en snöskoter att transportera den tunga delen av utrustningen. Vi kommer fortfarande att skida på egen hand under dagen och bära en dagsryggsäck med lunch och säkerhetsutrustning.

Att resa hit
Er aktivitet startar i Jokkmokk och avslutas i Kebnats. På vår hemsida finns mer information om hur du tar dig hit. http://fjallaktiv.com/hitta-hit/
För en extra kostnad kan vi organisera hämtning och lämning på Luleå och Gällivare flygplatser.

Försäkringar
Vi rekommenderar att du kontrollerar att du har en giltig försäkring för aktiviteter i fjällmiljö.

Bra att veta:
På grund av väder- och snöförhållanden kan vi tvingas justera den planerade rutten och programmet.

Få tips om hur du klär dig inför Arctic King’s trail:

Här kan du titta på fler vintertips.

Turfakta:

Pris: 14 950 kr
Datum: 19-25 februari 2017
Samling: Jokkmokk
Avslut: Saltoluokta fjällstation
Gruppstorlek: 6-12 st
Status: Du är välkommen att boka ditt äventyr

I priset ingår

 • professionella guider
 • logi 4 fyra nätter i fjällstuga
 • logi 2 nätter på vandrarhem/fjällstation
 • helpension
 • lokala transporter
 • säkerhetsutrustning
 • transport av mat och utrustning

Extra:

 • Skidutrustning (turskidor med stålkant, stighudar, pjäxor och stavar)
 • Hämtning och lämning på Luleå och Gällivare flygplatser.
 • Uppgradering av boende på Jokkmokk and Saltoluokta vandrarhem
 • Lunchpaket på avresedagen

Program Arctic King’s trail>>
Packlista Arctic King’s trail>>

BOKA HÄR